Besim Sahatçiu dhe dy mbesat, Rita Ora dhe Elena Ora

Se kultura dhe arti e vazhdojnë rrugëtimin e tyre në një trung familjar, e tregon edhe rasti i familjes së Rita Orës.

Pasi dje e prezantuam Seit Lipën, gjyshin e Dua Lipës,

sot po e sjellim një fotografi të Rita Orës, motrës së saj Elenës dhe gjyshit Besim Sahatçiu.

Fotoja është realizuar diku gjatë viteve të 90-ta.

Sahatçiu, i cili ndërroi jetë në vitin 2005, ishte një regjisor e skenarist i njohur i filmave “Përroi vërshues”,

“Nabujala reka”, “Trimi”, “Pasqyra”, “Lulepjeshkat e dashurisë” dhe projekteve tjera filmike ndër vite.

Filmi i tij “117” morri çmimin kryesor në Festivalin e Dokumentarit në Beograd në vitin 1978.

Rita Ora kësisoj ka ndjekur rrugën artistike të gjyshit të saj

dhe në disa intervista edhe e ka përmendur atë si një person prej të cilit ajo ka marrë forcë dhe është inspiruar.