Droni Valkyrie me fuqi të inteligjencës artificiale, i projektuar për të luftuar Kinën

Forcat Ajrore të SHBA-së kanë zhvilluar një lloj të ri droni në madhësinë e një avioni të vogël që do ta çojë luftën moderne në një dimension të ri të tmerrshëm.

Droni i ri “XQ-58A Valkyrie”ai nuk është vetëm pa pilot, por kontrollohet plotësisht nga inteligjenca artificiale, kështu që është i aftë të kryejë një sërë detyrash të ndryshme luftarake plotësisht në mënyrë të pavarur.

Droni Valkyries janë projektuar të marrin vendime në mënyrë të pavarur në betejat ajrore, të koordinojë, të zbulojë objektivat dhe t’i shkatërrojë ato, ose të kryejë operacione të sofistikuara zbulimi ose inteligjence.

Fakti që seria e re e dronëve eksperimentalë, i kontrolluar nga inteligjenca artificiale, tashmë duke fluturuar krah për krah me avionët luftarakë amerikanë më të avancuar na tregon se e ardhmja e luftës po vjen më shpejt nga sa pritej, por gjithashtu konfirmon faktin se luftërat e së ardhmes hipotetikisht do të mund të zhvillohen. pa njerëz, ndoshta edhe pa njerëzim të plotë, që do të ishte skenari më i keq i mundshëm nga një distopi hollivudiane e shkallës së tretë.