Durrësi, qyteti që sfidoi “fundin e botës”

Kanë kaluar mbi 3,000 vjet qëkur mendohet se u themelua Durrësi, qyteti që gjithmonë ishte i pëlqyer për pushtim nga fuqitë e tjera.

Shumë e shumë beteja janë bërë për këtë qytet me pozicion strategjik për rrugë tregtare.

Por, cila është legjenda e Epidamnit, përplasjet, kolonizimi dhe katastrofat natyrore që shkatërruan qytetin e lashtë? Çfarë fsheh nëntoka e Durrësit dhe a njihet sa duhet historia e tij?

Ndiqni më poshtë të plotë, videon e dokumentarit të gazetarit Marin Mema, për një nga qytetet më të rëndësishme në Antikitet dhe Mesjetë që mbijetoi “fundin e botës”.