Dy vdekje të tjera të mistershme në Rusi

Ish-gjenerali i Forcave të Armatosura Ruse dhe truproja Genadi Lopyrev, i cili në një kohë mbikëqyrte ndërtimin e rezidencës së presidentit Vladimir Putin, ka vdekur në moshën 69-vjeçare.

Lopyrev vdiq në burg, pra në një “koloni të dënuarish” që ndodhet rreth 200 kilometra në juglindje të Moskës, ku përfundoi në vitin 2017 pasi u dënua me dhjetë vjet burg për ryshfet, një krim që ish-gjenerali e ka mohuar gjithmonë se ka kryer.

Zyrtarët thonë se Lopyrev u dërgua në spital me ambulancë më 16 gusht pasi u ankua se nuk ndihej mirë. Zyrtarët nuk sqaruan se nga cila sëmundje e saktë vuante ish-gjenerali.

Si ish-kreu i Shërbimit të Sigurisë së Kaukazit të Shërbimit Federal të Mbrojtjes së Rusisë (FSO), Lopyrev kishte për detyrë të ruante objektet shtetërore në Rusinë jugore, duke përfshirë rezidencat presidenciale dhe ato kryeministrore.

Sipas disa pretendimeve, Lopyrev mbikëqyri ndërtimin e një prej rezidencave ekstravagante të Putinit, Pallatit Gelendzhik pranë Soçit.

Kanali Telegram VChK-OGPU, i lidhur ngushtë me forcat ruse të sigurisë, pretendon se rezidenca është bërë e njohur si “Pallati i Putinit” pas një hetimi nga ekipi i liderit të opozitës Alexei Navalny.

Kremlini nuk ka komentuar ende për vdekjen e Lopyrev-it.

Moscow Times raporton se Lopyrev nuk kishte probleme të mëparshme shëndetësore. Në spital dyshohet se i thanë se kishte leuçemi, por rezultatet e analizave nuk e vërtetuan sëmundjen e dyshuar.

Gazetari i njohur rus Dmitry Kolezhev njoftoi në Telegram se Lopyrev, si kreu i FSO-së në Kaukaz, mund të jetë i njohur me detajet e ndërtimit të pallatit të Putinit në Gelendzhik.

Në pjesën më të madhe, lajmi për vdekjen e Lopyrev-it erdhi shpejt pasi u njoftua se në moshën 57-vjeçare, “pas një sëmundjeje të gjatë dhe të rëndë”, gjenerallejtënant Genadiy Zsidko, i cili u hoq nga posti i komandantit të Grupit Jugor të Forcat e Armatosura Ruse në tetor të vitit të kaluar, kishin humbur jetë në humbje të mëdha ushtarake në fushat e betejës ukrainase.