Foto të rralla, kur çamët ishin zot të trojeve të tyre etnike (FOTO)

Ky koleksion me foto kaq të rralla, vjen nga fotografi zviceran Fred Buasonasë. Sipas Robert Elsie, Buasonasë i ka realizuar këto foto në Çamëri, Shqipëri dhe Kosovë në vitin 1913, pak pas shpalljes së pavarësisë.

Këto janë disa fotografi të realizuar pas çlirimit të Shqipërisë nga pushtimi osman.

Fotot janë bërë rreth viteve 1914, ku tregojnë jetesën dhe qytetet më të rëndësishme çame, që sot janë në Greqi.

Ky koleksion me foto kaq të rralla, vjen nga fotografi zviceran Fred Buasonasë. Sipas Robert Elsie, Buasonasë i ka realizuar këto foto në Çamëri, Shqipëri dhe Kosovë në vitin 1913, pak pas shpalljes së pavarësisë.

“Fotografitë e Greqisë, dhe në mënyrë të veçantë ato të Çamërisë në kohën e përfshirjes së saj në shtetin grek kanë jo vetëm rëndësi dokumentare por edhe një vlerë të lartë artistike.

Ky koleksion i fotografive të Fred Buasonasë është vetëm një pjesë e vogël e fotografive që ai bëri në Greqi dhe në jug të Ballkanit,” shkruan Elsie.