Gjenerali me shajak që me vite nuk iu përkul serbit

Elez Isuf Ndreu (1861-1924) ishte prijës popullor i çetave të krahinës së Dibrës.

Ne vitet ‘20 gazeta “Liria Kombëtare” që botohej jashtë vendit, në mes të tjerash shkruante: “Elez Isuf Ndreu, burrë dibran me karakterin e shqiptarëve të hershëm e më atdhedashuri të fortë që nuk i’u përul as forcës brutale dhe as arit të huaj”.

Ai u vra në kazermat e Peshkopisë më 26 dhjetor 1924.

Por, kush ishte Elez Isufi, prijësi që përballoi serbët për plot nëntë vite? Si u përball me Esad Pashë Toptanin dhe Ahmet Zogun?

Për më shumë, shikojeni dokumentarin “Gjurmë Shqiptare” nga gazetari Marin Mema.