Gjuhën Shqipe nuk mund t’a zhdukni kurrë

Nuk humbasin rrënjët tona (shkrimi #16)

Ata që mundohen t’a zhdukin gjuhën shqipe , atëherë le t’a dijnë se kjo punë nuk do të jetë edhe shumë e lehtë . Gjuha shqipe kurrë nuk do të zhduket , por as shqiptarët nuk do të zhduket kurrë ! Le t’a dijnë këtë të gjithë ata që kërkojnë t’a zhdukin atë .

Mua mund të më vrasin , por gjuhën e bukur shqipe nuk do të mund t’a vrasin kurrë . Këto fjalë gjithmonë do t’i them sepse kuptimin e këtyre fjalëve i dijnë të gjithë ata shqiptar , që kërkojnë dhe me gjithë zemër , kërkojnë të japim jetën , vetëm që fëmijët tanë të mësojnë gjuhën e mëmës .

Të gjithë dëshmorët e gjuhës sonë janë ata që besuan tek rinia jonë . Rinia jonë është e ardhmja e ndritur e një kombi të stërlashtë i cili ka mbijetuar nëpër furtuna dhe në verëra më të nxehta se sa të shkretëtirës së Saharasë . Por ne nuk u dorëzuam kurrë , pasi që e dijmë ëmbëlsinë e vërtet të të rënit në altarin e lirisë për gjuhën shqipe . Gjuha shqipe sa është e bukur , është po aq e ëmbël . Gjuha jonë është çelësi që zbulon gjithçka !

Shkaku i vërtet i këtij shkrimi nuk është vetëm gjuha shqipe ! Jo , nuk është vetëm ajo shkaku që e bëj këtë shkrim . Një patriot tjetër e detyron shpirtin tim t’a bëj këtë perlë për të ëmblën gjuhën shqipe . Ai është politikani ynë shqiptar shqiptar Ziadin Sela .

“Unë nuk u gjakosa që të bëhem funksioner apo Zaevi kryeministër . Nuk u gjakosa as që të marr një ministri apo disa drejtori . U gjakosa shkaku i qëndrimeve të mia të vazhdueshme , u gjakosa se dua të rregullohet çështja e gjuhës shqipe dhe për këtë do gjakosem prapë nëse është nevoja . Nuk bëjmë kompromis me asnjë çështje që prek interesin shqiptar …” – ZIADIN SELA

Mua mund të më vrasin por gjuhën shqipe nuk do të mund t’a vrasin kurrë . Ziadin Selën edhe mund t’a torturojnë deri në vdekje , mirëpo gjuha shqipe nuk mund të zhduket kurrë . Na duhen më shumë patirot për t’a zyrtarizuar gjuhën shqipe në shtetin shqiptar të Maqedonisë .

Duam që gjuha shqipe të bëhet gjuhë kombëtare dhe t’a flasin të gjithë shqiptarët anembanë trojeve shqiptare . Do të derdhet gjaku deri në gjunjë po qe nevoja vetëm që gjuha jonë të fitoj betejën e saj me forcat shoviniste armike .

Nëse shqipja është çelësi për gjithçka , atëherë , kjo duhet të jetë me përparësinë tonë , por edhe armiqët tanë do të vlojnë nga urrejtja dhe inati i tyre , që kanë ndaj ithtarëve të gjuhës shqipe dhe do t’i dhemb e vërteta që ne kemi .

Ata dëshmorë të gjuhës shqipe , nuk do të ishin edhe shumë të lumtur me këtë situatë që është krijuar jo vetëm me Maqedoninë por në përgjithësi me të gjitha trojet shqiptare .

Ku je o Petro Nini Luarasi , ti bir i shqipes që tërë jetëm i’a ke kushtuar vetëm shkronjave shqipe . Pikërisht u vrave nga grekët e poshtër vetëm se flisje gjuhën e lashtë shqipe .
Edhe ti o Papa Kristo Negovani , dëshira jote ishte që gjuha shqipe të flitet në gjithë hapësirën ku kishte shqiptar , por edhe ti u vrave nga grekët në pabesi .

Mundimin e këtyre heronjëve askush nuk i jep meritën . Jemi vetëm një popull injorant , i cili nuk respekton asnjëherë pasurinë e madhe që kemi si komb e mbi të gjitha me vetëdije i ofendojmë heronjët tanë të pendës dhe të gjuhës . Këtë nuk e kemi pritur nga një popull si ne : pra një popull i lashtë si ne , nuk e meriton këtë gjendje .

I them bishave sllavo-greko-turke : Edhe po u munduat me të gjitha mjetet e juaja , gjuhën shqipe nuk mund t’a zhdukni kurrë . Përpiquni me mish e me shpirt , por planet e juaja për fundin e gjuhës shqipe nuk do t’a kenë atë rezultat që e prisni ju .

Nëse gjuha shqipe është folur dhe është ruajtur në kohën e pushtimeve të njëpasnjëshme , pra është folur më mirë se sot , atëherë ju e keni besën time që kjo gjuhë do të jetojë përgjithmonë sa të ketë jetë shqiptarësh në këto troje .

Këtë gjuhë duhet t’a ruajmë , është thesari ynë për të arritur atë që duam . Edhe ambasadori amerikan në Shqipëri thoshte : Gjuhën shqipe është shumë vështirë për t’a mësuar . Këto fjalë të bën të mendosh se ne jemi vërtet ai popull që jemi krijuar , që nga fillimi dhe krijimi i planetit tokë . /ikvi.at/