“Gjurmë Shqiptare”: Lunxhëria pellazge (Video)

Lunxhëria është rajon shumë i veçantë i qarkut të Gjirokastrës, që ka tërhequr vëmendjen e udhërrëfyesve.

Shumë udhëtarë, historianë e studiues, e kanë quajtur një krahinë të banuar nga shqiptarë me prejardhje pellazge…

Por, cila është historia e kësaj krahine? Cila është tradita, kultura dhe trashëgimia e saj? Çfarë fsheh Lunxhëria dhe fshatrat e saj e cilat janë pasuritë, vështirësitë e problemet me të cilat ballafaqohet.

Për më shumë, shikojeni dokumentarin e përgatitur nga Marin Mema. /Top Channel/