Humbje e rëndë e Rusisë, Bakhmut kërcënohet me rrethim! Ukraina kapi “çelësat e qytetit” dhe lufton në linjat ruse të furnizimit!

Forcat e Kievit rimorën fshatin Klishchiivka, njoftuan autoritetet ukrainase.

Ai është një fshat taktikisht i rëndësishëm në jug të qytetit të vijës së parë të Bakhmutit.

“Klishchiivka u pastrua nga rusët”, tha Oleksandr Syrsky, komandanti i forcave tokësore të ushtrisë ukrainase, në rrjetet sociale të dielën.

Andriy Yermak, shefi i kabinetit të presidentit ukrainas, shtoi: “Klishchiivka është Ukraina. Unë u jam mirënjohës ushtarëve për de-okupimin e tokës ukrainase.”

Fshati ishte pushtuar nga rusët në janar, raporton Aljazeera.com

Kapja e Andreyevka dhe Klescheyevka u jep Forcave të Armatosura të Ukrainës mundësinë për të vazhduar operacionin për rrethimin e Bakhmutit.

Më parë, ekspertët ushtarakë dhe madje edhe komandantët ushtarakë rusë treguan se Klescheyevka dhe Andreyevka ishin vendimtare për ndërprerjen e rrugëve logjistike të furnizimit në Bakhmut, i cili u kap nga ushtria ruse nga jugu.

“Çelësat e Bakhmutit”

Pse është kaq i rëndësishëm ky fshat? Fshati ka kodra të larta që mundësojnë kontrollin efektiv të zjarrit jo vetëm të vetë Bakhmutit, i cili ndodhet në ultësira, por edhe të autostradës për në Gorlovka, e cila ndodhet 4 km në lindje. Kjo është një rrugë e rëndësishme furnizimi për garnizonin rus.

Nëse pritet, do të mbetet vetëm rruga nga Bakhmuti në Popasna dhe gjithashtu rruga për në Lysichansk, e cila është mjaft e rrezikshme, pasi Forcat e Armatosura të Ukrainës i janë afruar kësaj rruge nga veriu.

Për më tepër, afër Kleschejevka ka një linjë hekurudhore në të njëjtën Gorlovka dhe më tej në Donetsk.

Pas kësaj argjinature hekurudhore, rusët tani u tërhoqën pasi humbën pozicionet e tyre.