Izraeli publikon një video që tregon se lëshimi i dështuar i raketës së Xhihadit Islamik shkaktoi shpërthimin në spitalin e Gazës

Ministria e Jashtme publikon një video dhe një grafikë që shprehet në mënyrë të paqartë se “Shkaktimi i gabuar i PIJ-së godet spitalin e Gazës”.

“Më 17 tetor, rreth orës 19:00, Xhihadit Islamik lëshoi një raketë në drejtim të Izraelit”, thotë ministria. “Një nga raketat u lëshua keq, duke rënë në spitalin al-Ahli në Gaza, duke shkaktuar dëme të mëdha, duke vrarë të paktën disa palestinezë dhe duke plagosur shumë të tjerë. ”

“IDF nuk kreu asnjë operacion në zonë në momentin e goditjes”, shton Ministria e Jashtme.

Ministria e Jashtme publikon gjithashtu një video të incidentit që thotë se tregon një lëshim të dështuar të raketës duke goditur spitalin. Videoja nuk mund të konfirmohej në mënyrë të pavarur.