Kocaqi: Greqia, Turqia dhe Serbia kanë financuar prej 100 vjetësh politikanët shqiptarë

Historiania Elena Kocaqi e ftuar në “360 Gradë” në Ora News, tha se Greqia ka financuar prej më shumë se 100 vitesh në politikën shqiptare për vendimet, ndërsa shton se aktualisht fondet që vijnë nga vendet fqinje shkojnë deri te niveli i buxhetit të shtetit shqiptar.

Kocaqi: Greqia ka vite që financon. Unë të paktën si historiane e kam gjetur në arkiva që para 100 vjetësh që ajo financonte politikanët tanë për vendimmarrje. Financon Serbia, financon Turqia.

Fondet që jepen në Shqipëri janë jo qindra milionë dollarë, por mendoj se është një buxhet që shkon sa buxheti i Shqipërisë.

Gjithë ky investim ka prapavijë politike të qartë. E ka bazën te nacionalizmi ekstremist, për të krijuar perandori neo-otomane, bizantine, Perandori Stefan Dushani, etj. Ky është qëllimi.

Ky problem është sensitiv sepse dëmton interesat kombëtare. Mediat krijojnë opinion publik. Ti nuk ke një publik të specializuar që di problemet e brendshme dhe të jashtme.

Ata kanë program të caktuar në Athinë për ndarjen veri-jug. Për rritjen artificiale të minoritarë./ZgjohuShqiptar.info