Mezi e pret Lugina e Preshevës Borrelin, të ndikoj në qeverin e Serbisë, të ndal diskriminimin!?

,,Mezi pres të punoj me ju, me ministrin e Jashtëm Marko Gjuric dhe Qeverinë serbe, për ta çuar Serbinë përpara në rrugën e saj drejt BE-së, shkroi Borrel në rrjetin X.’’ Politikani spanjoll që është kreu i diplomacisë evropiane, Josep Borrell.

I ngarkuari i BE-së Borrel, nuk i ka kërkuar me ngulm dhe nuk i kan bërë presion Serbisë pas përfundimit të luftës së UÇPMB-ës dhe Marrëveshjes së Konçulit, që Serbia të kthej Lapidarin e UÇPMB-ës në Preshevë.

I ngarkuarit i BE-së Borrel, nuk i ka kërkuar Serbisë, pasi që Shqiptarët në Republikën e Serbisë, jan të diskriminuar, pasi po na pasivizohen adresat dhe po ndodh një pastrim etnik-një dëbimi dhe diskriminim, pasi kjo Krahinë është Rajoni më i pazhvilluar në gjithë Evropën.

I ngarkuari i BE-së Borrel, nuk i ka kërkuar Serbisë, pasi që Shqiptarët në Republikën e Serbisë, mungon Universiteti në gjuhën Shqipe, rregullimi me Ligjë përdorimin i Simbolit tonë Kombëtarë shqiptarë Flamurit dhe përfaqësimi në instanca dhe mekanizma të nivelit lokal dhe Qendror.

Do të duhej të mos mbështesin me dy standarde në këtë rast mbështesin pakicën Serbe në Kosovë.

Nuk mund të harrohet se Presheva, Medvegja e Bujanoci, në vitin 1992, është mbajtur dhe organizuar Referendumi.

Kjo qeveri e kësaj legjislature të Serbisë, së shpejti do të japin betimin solemn, dhe mbesim me shpresë se do të reflekton, jo vetëm me fqinjët por edhe me shqiptarët në Krahinën e Sanxhakut dhe Medvegjën ,Bujanocin, dhe Preshevë dhe kudo që jetojn shqiptarët në Serbi.

Mezi e pret Medvegja,Bujanoci, dhe Presheva të ngarkuarin e BE-së, Josep Borrell, të ndikoj në qeverin e re Serbe, të ndal diskriminimin!?.

© Refik HASANI 04.05.2024