“Mitsotakis, skllav në mbrojtje të një hajduti si Beleri”, hipoteza e fortë e Ngjelës: Kryeministri grek bashkëpunëtor në krimin kundër Shqipërisë?

Nga Spartak Ngjela

Brenda një teorie hetimi ndaj një krimi si ky që po zhvillohet kundër Belerit, për kryeministrin aktual të Greqisë, Mitsotaqis, del i fortë dyshimi që kryeministri i Greqisë mund të ketë qenë bashkëpunëtor në krimin që ka kryer kundër Republikës së Shqipërisë, Fredi Beleri.

Kryeministri i Greqisë dhe qeveria e tij kanë mbetur skllevër në mbrojtje të një hajduti, Fredi Belerit.

Por ç’është ky shqetësim kaq banal për një kryeministër, që ndonëse po tregohet i fortë për të mbrojtur një të ashtuquajtur vorioepirot, në fakt po kuptohet se është në hall personalisht. Po cili mund të jetë halli i tij?

Brenda një teorie hetimi ndaj një krimi si ky që po zhvillohet kundër Belerit, për kryeministrin aktual të Greqisë, Mitsotaqis, del i fortë dyshimi që kryeministri i Greqisë mund të ketë qenë bashkëpunëtor në krimin që ka kryer kundër Republikës së Shqipërisë Fredi Beleri.

Kjo është mundësia me e madhe për të shpjeguar frikën e Mitsotaqisit.

Sepse, si mund t’i dalë në mbrojtje kryeministri i Greqisë një vjedhësi të kapur në flagrancë në Shqipëri?!

Të shohim, sepse gjithçka do të varet nga hetimi.

Gjithsesi është e turpshme kjo që pamë me kryeministrin e Greqisë.

Është edhe mllef antishqiptar gjithashtu. Por shqiptarëve aq u bën.

Kurse qeveria shqiptare duhet menjëherë të kërkojë hapjen e shkollave shqipe në Greqi.

Kjo është një domosdoshmëri historike, dhe, për kryeministrin e  Shqipërisë ka ardhur koha që t’i kërkojë Greqisë reciprocitetit.

Pa shkolla shqipe në Greqi, nuk mund të ketë as shkolla greke në Shqipëri.

Kjo është drejtësia historike e kohës së sotme.

Dhe prandaj, shqiptarët e Shqipërisë dhe ata të Greqisë duhet ta nisin sa më parë botërisht përpjekjen e tyre në kërkesë për hapjen e shkollave shqipe në Greqi, ku jetojnë sot rreth 4 milionë shqiptarë./tch