Presidenti rumun: Dronët shkelin sovranitetin e një vendi të NATO-s

Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis, nuk i ka kursyer fjalët për rënien e dronëve rusë në territorin kombëtar rumun. Ai tha se pas mohimit erdhi sulmi dhe kjo ishte e rëndë.

Ai tha se kjo ishte një situatë e papranueshme, e cila përbënte një shkelje të rëndë të sovranitetit dhe integritetit territorial të një vendi aleat në NATO.

“Kjo është një situatë krejtësisht e papranueshme, e cila përbën një shkelje të rëndë të sovranitetit dhe integritetit territorial të një aleate në shtetin e NATO-s”, tha Iohannis.

Ministria e Mbrojtjes e Bukureshtit pranoi sot se copat e një droni të Moskës u gjetën në Rumani, pasi ditën e djeshme ishte vetë presidenti, i cili deklaroi fillimisht se “as një dron dhe as ndonjë pjesë e kësaj pajisjeje nuk ka ekzistuar në territorin e Rumanisë”, duke mohuar njoftimet nga Kievi.