Raportohet se një gjeneral i lartë rus është vrarë në Ukrainë me raketë britanike “Storm Shadow”

Mediet ruse raportuan të hënën se një gjeneral rus me përvojë është vrarë në frontin e rajonit jugor të Ukrainës, Zaporizhia, nga një sulm i forcave ukrainase.

“Si rezultat i një sulmi me raketë të armikut, komandanti i Ushtrisë së 35-të me Armë të Kombinuara, Gjeneral Major Sergei Goryachev, është vrarë”- tha në një postim në “Telegram” blogeri i njohur pro luftës, Voenkor, përcjell gazeta “The Guardian”.

Sergei Goryachev ishte komandant i dekoruar dhe më parë i kishte udhëhequr trupat ruse në rajonin separatist të Moldavisë, Transnistria.

Voenkor-i shtoi se “sipas përfaqësuesve të komandës së Grupit të Bashkuar të Forcave (S), ushtria sot e ka humbur njërin prej udhëheqësve më të ndritur dhe më efikasë ushtarakë”.