Reagon Scholz: Sot treguam pritjet nga Kosova e Serbia, po përpiqemi për një të ardhme për qytetarët e tyre

Kancelari gjerman, Olaf Scholz, ka bërë edhe një reagim pas komunikatës së përbashkët me presidentin Emmanuel Macron dhe kryeministren italiane, Giorgia Meloni.

Scholz ka thënë se në këtë qëndrim të përbashkët të tyre kanë treguar pritejt nga Kosova dhe Serbia për zbatimin e rrugës drejt normalizimit.

Kancelari austriak ka thënë se bashkë me dy liderët e tjerë, Macron dhe Meloni, po përpiqen për të një të ardhme paqësore për qytetarët e të dyja vendeve.

“Sot me Macron dhe Meloni shprehem pritjen që Kosova dhe Serbia ta zbatojnë rrugën drejt normalizimit. Ne përpiqemi për një të ardhme me një perspektivë paqësore për qytetarët e tyre dhe fqinjësinë e vendeve të tyre”, ka thënë Scholz.