“Tërmet politik”, Mitsotakis flet pas triumfit në zgjedhje: Morëm miratimin për të qeverisur në mënyrë të pavarur

“Të dhënat e kutive të votimit janë katalitike. ND ka miratimin e qytetarëve për të qeverisur në mënyrë të pavarur dhe të fuqishme”, tha Kyriakos Mitsotakis menjëherë pas fitores së madhe në zgjedhje. Mitsotakis foli për një “tërmet politik” ndërsa u shpreh i lumtur nga “përqindja mbresëlënëse”.

Ai njoftoi se raundi i dytë do të mbahet më herët me një datë të diskutueshme 25 qershor. “Tërmeti politik që ndodhi sot na bën thirrje të gjithëve të shpejtojmë për një zgjidhje qeveritare në vend”, tha ai. Qytetarët duan një qeveri të fortë me horizont katërvjeçar”, shtoi më tej kryeministri grek.

“Ata na kërkuan të ecnim më shpejt në rrugën e përparimit për paga më të mira, më shumë vende pune për një shoqëri me më pak pabarazi për një Greqi të fortë. Shpresa e mposhti pesimizmin. Uniteti e mposhti ndarjen. Jam prekur sepse e ndjej të rëndë përgjegjësinë e një përqindje kaq të madhe.

Qytetarët duan një qeveri të fortë me një horizont katërvjeçar me ndryshime më të forta për të mbuluar terrenin e humbur që na ndan nga Europa. Ajo ka nevojë për një qeveri që beson në reforma. Kjo nuk mund të rrjedhë nga numra të brishtë. Do të ndjek procedurat e parashikuara në Kushtetutë, duke ruajtur qëndrimet e mia për proporcionalitetin e thjeshtë. Tërmeti politik sot na bën thirrje të përshpejtojmë procesin për një zgjidhje përfundimtare në vend, në mënyrë që vendi ynë të ketë së shpejti një dorë me përvojë në krye.

Qytetarët miratuan politikën e Greqisë së pavarur dhe ND të pavarur. Kjo është mënyra e vetme për të zbatuar ndryshimet e mëdha. Një rreth mbyllet dhe një i ri hapet, i udhëhequr nga gjuha e së vërtetës. Pa arrogancë dhe pa mendjemadhësi që unë personalisht nuk do ta toleroj me forcë shtytëse planin për Greqinë 2027 që Greqia të pushtojë një të nesërme më të mirë për ne dhe fëmijët tanë.

U bëj thirrje njëzëri atyre që hezituan të ndërmarrin hapin. Ndryshimet e mëdha shkaktohen nga shumica e madhe dhe qeveritë e forta. Ne po ecim përpara me guxim”, vuri në dukje Kyriakos Mitsotakis.