VIDEO/ Damari i arit të familjes Muzaka që kërkoi qeveria komuniste

Ne vitin 1510, princi i nje prej familjeve me te rendesisshme arberore, Gjon Muzaka shkroi nje doreshkrim, qe u njoh gjeresisht si testamenti i tij…. Teksa shume nga te dhenat mahniten studiuesit , disa rradhe ne brendesi shkuan shume pertej….

Ai pershkruan nje damar ari , prone te familjes Muzaka, per te cilin jep edhe disa koordinata gjeografike…

Pikerisht keto te dhena ndoqi nje grup i posacem i ngritur ne vitet 80 me urdher te Ramiz Alise…

Cfare zbuluan gjeologet dhe studiuesit ? A arriten ata tek damari i arit te muzakajve ?