VIDEO/ Izraeli publikon audion ku dëgjohet se sulmi në spital u krye nga ‘Xhihadi Islamik Palestinez’

Izraeli mohon në mënyrë kategorike sulmin në spitalin në Gazaku u vranë mbi 500 persona. Së fundmi ata kanë publikuar një audio ku supozohet se tregon dy militantë të Hamasit duke diskutuar sulmin në spital. 

Po ashtu, Izraeli pretendon se audioja dëshmon se nuk ka lëshuar raketën që shkatërroi spitalin, dhe se në vend të kësaj ajo u hodh gabimisht nga Xhihadi Islamik Palestinez. Ky grup është i lidhur ngushtë me Hamasin. Ajo ka mohuar çdo përfshirje, ndërsa Hamasi dhe disa organizata ndihmash kanë fajësuar Izraelin, raporton The Guardian.

Transkripti i plotë i bisedës, sipas Izraelit: 

Militanti 1: Po ju them se është hera e parë që shohim një raketë si kjo të bjerë dhe prandaj themi se i përket Xhihadit Islamik Palestinez.

Militanti 2: Çfarë?

Militanti 1:  Ata thonë se i përket Xhihadit Islamik Palestinez.

Militanti 2:  Nga ne është?

Militanti 1:  Me duket!

Militanti 2:  Kush e thotë këtë?

Militanti 1:  Po thonë se prerjet e raketës janë copëza lokale dhe jo si copëzat izraelite.

Militanti 2:  Çfarë po thua [emri]?

Heshtje

Militanti 2:  Po Zoti e bekoftë, nuk mund të gjente vend tjetër për të shpërthyer?

Militanti 1:  Nuk ka rëndësi, po, [emri] e qëlluan nga varrezat pas spitalit.

Militanti 2:  Çfarë?!

Militanti 1:  E qëlluan duke ardhur nga varrezat pas spitalit al Ma’amadani dhe ajo shkrepi gabim dhe ra mbi ta.

Militanti 2:  Ka një varrezë pas saj?

Militanti 1:  Po, al Ma’amadani është pikërisht në kompleks.

Heshtje

Militanti 2:  Ku është kur hyn në kompleks?

Militanti 1:  Fillimisht hyni në kompleks dhe nuk shkoni në drejtim të qytetit dhe është në anën e djathtë të spitalit al Ma’amadani.

Militanti 2:  Po, e di.