Vuçiç: Nuk do ta nënshkruajmë kurrë pavarësinë e Kosovës

Presidenti serb, Aleksandër Vuçiç, ka deklaruar se fjalët se mund të nënshkruajë njohjen e pavarësisë së Kosovës janë gënjeshtra.

Vuçiç përmes një video-mesazhi në llogarinë e tij në Instagram, ka thënë se nuk do ta nënshkruajë kurrë pavarësinë e Kosovës, duke shtuar se kjo është “në meritë të të gjithëve në skenën politike të Serbisë që thonë gënjeshtra të tilla”.

“Përkatësisht, siç thanë në fushatën e kaluar se janë kundër sanksioneve ndaj Rusisë dhe se unë personalisht do t’i prezantoj më 3 prill, dhe pas zgjedhjeve nuk e kam bërë këtë dhe ata ende po mbrojnë sanksione kundër Rusisë.

Federata Ruse edhe sot e kësaj dite, kështu që tani e kanë shpikur që unë jam gati të nënshkruaj pavarësinë e Kosovës, vetëm që të kalojnë zgjedhjet. Unë dua që ju, popull i Serbisë, ta dini se kjo është një gënjeshtër famëkeqe.

Dhe si njeri i nderuar, por jo vetëm kaq, por edhe si njeri që respekton Kushtetutën e vendit të tij, ligjet e vendit të tij dhe që e do popullin e tij në Kosovë më shumë se çdo gjë dhe që do t’i përmbahet gjithmonë ligjit dhe ligjit dhe letrën e betimit të vendosur në Ungjillin e Miroslavit, dua t’ju them se kjo është një gënjeshtër famëkeqe”, tha Vuçiç.