Adoleshentja palestineze krijon një aplikacion për të deshifruar të qarat e foshnjave

Layali Khatib filloi të zhvillojë ‘Udhëzuesin e Nënës’ në 2019 për ta ndihmuar atë dhe nënën e saj të kuptojnë të qarat e motrave të saj binjake.

Ata tani përdorin aplikacionin për të ditur nëse vëllai i saj i vogël ka urinuar, ka ndonjë dhimbje ose duhet ndërruar pelenën.

“Ky është aplikacioni ‘Udhëzuesi i Nënës’. ​​Ne hapim aplikacionin, shtypim mikrofonin dhe kur fëmija fillon të qajë shtypim regjistrimin. Aplikacioni do të marrë tingullin e të qarit të foshnjës dhe më pas do të na tregojë arsyen se pse foshnja qan dhe si ta trajtojmë atë siç duhet”, thotë Layali Khatib.

Të qarat analizohen përmes inteligjencës artificiale Khatib thotë se aplikacioni i saj funksionon me 93% saktësi dhe ajo tregon planet për përhapjen e ‘Udhëzuesit të Nënës’ në mbarë botën. Qëllimi i saj i ardhshëm është të zhvillojë një aplikacion që mund të diagnostikojë Autizmin.