SİVAS’TA YAŞAYAN 93 YAŞINDAKİ GÜLSÜM ANNE, YAŞLARI 60 VE 53 OLAN DOĞUŞTAN ENGELLİ 2 EVLADINA HALEN BEBEK GİBİ BAKIYOR. (FATMANUR AKKİŞİ - ONUR ERDEN/SİVAS-İHA)

Ajo ia kushtoi jetën fëmijëve të saj me aftësi të kufizuara: nëna 93-vjeçare ka 60 vjet që kujdeset për fëmijët e saj si bebe

Nëna heroinë ia ka kushtuar pothuajse të gjithë jetën dy djemve të saj me aftësi të kufizuara, me gjithë moshën e saj të shtyrë, me ndihmën e nuses, ajo plotëson të gjitha nevojat e dy djemve të saj, njërit prej tyre i cili është 60 vjeç, që nga ushqyerja deri te pastrimi.

Djemtë e 93-vjeçares Gülsüm Karamuk, 60-vjeçari İsmail dhe 53-vjeçari Naci, të cilët janë me aftësi të kufizuara që nga lindja dhe jetojnë në fshatin Çatpınar të Turqisë, nuk mund të flasin, të ecin dhe janë të paqëndrueshëm mendërisht. Pavarësisht vështirësive të jetës, gjyshja Gulsum, e cila prej vitesh kujdeset me dashuri për fëmijët e saj me aftësi të kufizuara, nuk heq dorë kurrë nga lufta për fëmijët e saj, kujdeset për fëmijët e saj me aftësi të kufizuara me dashuri dhe dhembshuri çdo ditë dhe plotëson të gjitha nevojat e tyre me mbështetjen e nusen e saj.

Gjyshja Gülsüm tha se ata që braktisin fëmijët e tyre do të ndëshkohen në botën tjetër; “Një person nuk ka mundësi të lërë fëmijën e tij pas. Një person nuk mund të largohet nga mëlçia e tij. “Fëmijët janë pjesë e nënave”, thotë ajo.