Aktori i njohur Brian Cox trondit me deklaratën e tij për fenë: Bibla është një nga librat më të këqij të të gjitha kohërave…

Në një intervistë të fundit, aktori i njohur Brian Cox e quajti Biblën “librin më të keq” ndonjëherë. Aktori foli në podcastin “The Starting Line” dhe shprehu mendimin e tij për fenë.

Siç tha ai: Feja na mban prapa sepse sistemi i saj i besimit, i cili është jashtë nesh, nuk ka të bëjë me atë që jemi të gjithë, ka të bëjë vetëm me “nëse Zoti thotë këtë dhe Zoti bën atë”.

Ai më pas deklaroi se sipas tij, feja është gjithashtu një çështje që promovon patriarkalitetin.

Më tej ai shtoi: “Duhet të shkojmë më shumë drejt matriarkatit, sepse instinkti i nënës është ai që është rregulluesi i vërtetë i jetës sonë. Baballarët tanë nuk varen nga ne, sepse ata janë mjaft egoistë, por nënat tona duhet të varen nga ne. Burrat nuk e kanë këtë, ata janë thjesht banka sperme. Një shoqëri matriarkale ka më shumë kuptim.”

Në fund, ai deklaroi se sipas tij Bibla është përkufizimi i propagandës.

“Bibla është një nga librat më të këqij të të gjitha kohërave, për mua, sepse nis me idenë se nga ana e Adamit, u krijua kjo grua, Eva. Nuk e besoj… Ata janë idiotë. Shoqëria duhet t’i nderojë gratë dhe t’u japë atyre vendin që meritojnë”, tha ai në mbyllje.