Blerina Gjylameti zgjidhet zv/presidente e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës

Blerina Gjylameti është zgjedhur unanimisht zëvendëspresidente e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

Vendimi u mor sot në mbledhjen e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

“E vlerësuar për besimin e kolegëve deputetë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës në zgjedhjen time unanimisht si Zëvendës Presidente e Asamblesë! Ky post i rëndësishëm është një tjetër konfirmim i besimit dhe vlerësimit që gëzon Shqipëria sot në arenën ndërkombëtare për të kontribuar në konsolidimin e demokracisë, të drejtave të njeriut dhe shtetit të së drejtës!

Me marrjen e kësaj detyre te lartë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku ulen delegacionet kombëtare të 46 vendeve anëtare të kontinentit tonë, së bashku me delegacionin e Shqipërisë do të vijojmë angazhimet për forcimin e vlerave demokratike si dhe për të cuar përpara agjendën e antarësimit të Kosovës në KiE”, shkruan deputetja Gjylameti.