Credit Suisse humbi 68 miliardë dollarë në tremujorin e parë

Credit Suisse humbi 68 miliardë dollarë në tremujorin e parë të 2023, nën kërcënimin e kolapsit, sipas rezultateve më të fundit financiare të gjigantit bankar.

Njoftimi tregon një pasqyrë të shkallës së operacionit bankar që shkaktoi kolapsin e bankës pas 167 vitesh.

Blerja e bankës nga rivali zviceran UBS pritet të përfundojë së shpejti. Klientët e Credit Suisse filluan të tërheqin para nga banka pasi rënia e Silicon Valley Bank dhe Signature Bank në SHBA në mars tronditi tregun.

Në Zvicër, autoritetet krijuan një paketë shpëtimi për Credit Suisse. Ai përfshinte më shumë se 200 miliardë franga garanci financiare dhe marrëveshjen që UBS të blinte Credit Suisse.