Detaje të reja nga nëndetësja e zhdukur pranë rrënojave të Titanikut

Ekipet e kërkimet amerikane dhe kanadeze po luftojnë me kohën, për të gjetur një nëndetëse me turistë që është zhdukur në thellësitë e Atlantikut, që prej të dielës.

5 vetë në bord kanë humbur çdo kontakt me botën jashtë, 1 orë e 45 minuta pasi nëndetësja është zhytur në ujë. Operacioni vijon prej 24 orësh, por deri tani nuk ka asnjë gjurmë të tyre.

Sipas ekipeve të kërkimit, pas të dielës, 5 personat në bord kanë vetëm 4 ditë oksigjen, që do të thotë edhe 3 të mbetura. Mes tyre, në bord është edhe biznesmeni miliarder britanik, Hamish Harding. Ky i fundit ishte mes 3 turistëve të tjerë, që kishin paguar biletën 250 mijë dollarë për t’u zhytur e për t’i parë sa më nga afër rrënojat e Titanikut.

Nëndetësja ndiqet nga pas edhe nga një nëndetëse më e vogel dhe në çdo rast mund të shkëmbejë mesazh me këtë të fundit, por kurrsesi nën ujë nuk mund të ketë komunikim me GPS apo edhe përmes radios.

Kompania “OceanGate” është e vetmja deri më sot që ofron 3 nëndetëse të afta për t’u zhytur mjaftueshëm në ujërat e Atlantikut për të parë nga afër Titanikun. Nëndetësja peshon 10 ton dhe mund të zhytet deri në 4000 metra. Ky është misioni i parë i “OceanGate” për këtë vit, ndërsa për 2024 janë parashikuar edhe 2 udhëtime të tjera 8-ditore në rrënojat e Titanikut.