Djali gjenial: Elon Musk punësoi një programues 14-vjeçar në SpaceX

Kompania e Elon Musk SpaceX punësoi një djalë 14-vjeçar si inxhinier softuerësh. Ai do të punojë në ekipin që zhvillon softuerin për Starlink.
Siç raportohet nga Business Insider, Kyren Quasi (14) së fundmi u diplomua në Universitetin Santa Clara në Kaliforni, duke u bërë personi më i ri ndonjëherë që e ka bërë këtë. Ai planifikon të transferohet nga Kalifornia në shtetin Uashington me nënën e tij për të filluar punën në SpaceX.

Edhe në moshën dy vjeçare, Kwazi mund të fliste me fjali të plota. Në kopësht u tregonte fëmijëve dhe mësuesve të tjerë lajmet që kishte dëgjuar në radio. Në moshën 11-vjeçare, djali filloi të studiojë shkenca kompjuterike dhe inxhinieri.

Në klasën e tretë, kur Kwazi ishte nëntë vjeç, prindërit e tij e kuptuan se detyrat e tij shkollore ishin shumë të lehta, kështu që e ndihmuan djalin e tyre të hynte në kolegj në Kaliforni.

Në të njëjtin vit, adoleshenti kaloi një test inteligjence më mirë se 99.9 për qind e popullsisë së botës.

Disa muaj pasi kuptoi gjenialitetin e tij, Kwazi u regjistrua në Intel Labs si studiues i inteligjencës artificiale dhe në moshën 11-vjeçare u transferua në Universitetin Santa Clara për të studiuar shkenca kompjuterike dhe inxhinieri.

Ai tashmë kishte përvojën e tij të punës dhe në vitin 2022 u internua në kompaninë Blackbird.AI, e cila punon në fushën e sigurisë kibernetike.