Dramë në Atlantik: zhduket nëndetësja me turistë për te Titaniku

Një nëndetëse e përdorur për të çuar turistët për të parë rrënojat e Titanikut u zhduk në Oqeanin Atlantik të hënën më 19 qershor, duke nxitur një mision kërkimi dhe shpëtimi.

Roja Bregdetare e Bostonit tha për BBC se një operacion për të gjetur nëndetësen ishte në vazhdim.

Nuk dihet se sa persona ishin në bord kur u zhduk.

Nëndetëset e vogla marrin herë pas here turistët që paguajnë për të parë rrënojat e Titanikut.

Anija e famshme e mbytur shtrihet 3800 m (12500 ft) poshtë në fund të Atlantikut. Ndodhet rreth 600 km (370 mi) nga brigjet e Newfoundland, Kanada.

Titaniku, anija më e madhe e kohës së tij, goditi një ajsberg në udhëtimin e tij të parë nga Southampton në Nju Jork në vitin 1912. Nga 2200 pasagjerët dhe ekuipazhi, më shumë se 1500 humbën jetën.

Titaniku është hulumtuar gjerësisht që nga zbulimi i rrënojave në 1985.