Ekselente në shkollë, 19 vjeçarja bëhet simbol i valleve shqiptare në Turqi (VIDEO)

Sabrina Abazaj, vajza 19 vjeçare nga Vlora e cila ka pasion kërcimet popullore, ka nisur të kërcejë që prej moshës 5 vjeçare, ndërsa sot është fituese e shumë çmimeve dhe medaljeve në këtë disiplinë.Ndonëse shumë e re, sfidat e saj kanë qenë të shumta si në aspektin profesional edhe në atë personal.

E ftuar në studion e “Vizioni i Pasdites” të moderuar nga Brikena Prifti, Sabrina ka rrëfyer se si lindi pasioni i saj për kërcimin.

Pjesë nga biseda:

Brikena Prifti: Si ndihesh sot?

Sabrina Abazaj: Ndihem krenare pasi i kam arritur me forcat e mia. Kam vijuar edhe kërcimin por dhe mësimet nuk i kam lënë pas.

Brikena Prifti: Për çfarë studion?

Sabrina Abazaj: Për biologji.

Brikena Prifti: Si biologji?

Sabrina Abazaj: Unë në fakt kam dashur mjekësinë si shkollë, por vendosa të studioj në vendin tim të lindjes.

Brikena Prifti: Si erdhi dëshira jote për të qenë kërcimtare?

Sabrina Abazaj: Në fakt le të them se ka qenë si një lojë se kam qenë shumë e vogël. Motra si më e madhja e diskutoi me familjen që të shkoja në një kurs kërcimi. Ndoqa kërcimin.