Huduti kundërshton vendosjen e shqiponjës në minare të xhamisë

Kontraversja Igballe Huduti, është shprehur kundër vendosjes së simbolit në shqiponjës në minare të xhamisë.

Ajo vlerëson se ky veprim përhap përqarje dhe mosdurim kombëtar dhe fetar.

“Unë i propozoj rendeve të shtetit le ta shikojnë kush ka qenë ideatori i kësaj skulpture. Dhe kush janë ata njerëzit t’i gjejnë ata personat që dëshirojnë të përhapin përqarje dhe mosdurim kombëtar dhe fetar”, deklaroi Huduti.

“Prandaj uroj që të gjendet se kush është ky person që e ka dhënë këtë ide, të bëhet një skulpturë. Nuk duhet të merremi aspak me këtë, por duhet ta gjejmë se kush e ka bërë këtë vepër përqarëse”, shtoi ajo.