Waves crash over Newhaven Lighthouse and the harbour wall in Newhaven, southern England on November 2, 2023, as strong winds and heavy rain from Storm Ciaran hit Britain. High winds and heavy rain brought by storm Ciaran caused major disruption in southern England on November 2, 2023, with shipping from the port of Dover suspended for several hours and hundreds of schools closed. Winds of up to 100/110 km/h were expected in the morning, and up to 100 km/h in the afternoon, according to the weather forecast on the British government website. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Ikën “Ciaran”, vjen “Domingos”| Stuhia e dytë e fortë godet Europën jugperëndimore

Evropa Jugperëndimore po përgatitet për stuhinë e dytë të madhe që vjen nga Atlantiku. Domingos tashmë po shkakton erëra të forta dhe dallgë të larta në Francë, Spanjë dhe Portugali.

Në Francë, një alarm portokalli është vendosur përgjatë bregut të Atlantikut, dhe gjithashtu në Pas-de-Calais, për shkak të erërave që arritën deri në 150 km/h të shtunën në mbrëmje.

“Po fryn shumë! Por unë jam mësuar me të sepse vij nga Brittany. Ne donim të shmangnim stuhinë atje dhe erdhëm këtu”.

Domingos vjen pas Ciaran, stuhi jashtëzakonisht e fortë, e cili ende nuk është qetësuar plotësisht. Duke u endur në Detin e Veriut, stuhia ka prekur motin në të gjithë kontinentin, me numrin e të vdekurve që u rrit në 19 të shtunën. Ciaran solli reshje rekord në Itali, ku është shpallur gjendja e jashtëzakonshme në disa provinca të Toskanës, ndërsa probleme të shumta shkaktoi edhe në Shqipëri.