Japonezët nuk e kanë problem ta kalojnë ditën në diell sepse e përdorin këtë truk

Temperatura mesatare e ajrit në Japoni në verë arrin në 27 gradë. Muaji më i nxehtë është gushti, por korriku është gjithashtu i nxehtë. Në të njëjtën kohë, është e vështirë të shihet se çdo banor i Japonisë e ka të vështirë të përballet me të nxehtin. Në Tokën e Diellit që po lind, ata dinë të sillen me temperaturat e larta.

Përveç ngrënies së ushqimit të lehtë, pirjes së shumë lëngjeve dhe veshjes së veshjeve të lehta, natyrale me ngjyra të çelura, japonezët mbajnë gjithmonë çadra. Përveç kësaj, ata kanë një tjetër truk që funksionon edhe në +40.

Rezulton se një shall i thjeshtë i ndritshëm mund t’ju ndihmojë vërtet të qëndroni të qetë. Japonezët fillimisht e vendosin në ujë të ftohtë, më pas e lidhin rreth qafës.

Domethënë, qafa është një zonë refleksogjene. Enët e mëdha të gjakut janë të përqendruara në të dhe një shall i lagur sjell lehtësim nga nxehtësia. Që metoda funksionon vërtet vërtetohet nga fakti se në disa dyqane sot mund të blini shalle me efekt ftohës.

Përveç si më sipër, është e rëndësishme të shmangni qëndrimin në diell ndërmjet orës 10:00 dhe 17:00.