Kamberi: S’jemi të interesuar për asnjë pozitë në qeveri – avancimi i të drejtave të shqiptarëve është interesi i vetëm

Kryetari i Partisë për Veprim Demokratik (PVD), Shaip Kamberi, nëpërmjet një postimi në “Facebook” të hënën, njoftoi se në kuadër të konsultimeve për themelimin e qeverisë së re të Serbisë, takoi presidentin serb, Aleksandër Vuçiç, ku prezantoi një gamë të gjerë të kërkesave të komunitetit shqiptar në Luginën e Preshevës – Preshëve, Medvegjë dhe Bujanoc.

Takimi midis Kamberit dhe Vuçiçit nisi mëngjesin e së hënën, përkatësisht në orën 08:30 në ndërtesën e Sekretariatit të Përgjithshëm të Serbisë në Beograd. Kamberi, në zgjedhjet e fundit parlamentare, lokale dhe krahinore të Serbisë që u mbajtën më 17 dhjetor 2023, fitoi një ulëse në legjislativin serb nën slloganin “Beteja politike e shqiptarëve vazhdon”.

E deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë ripërsëriti se përfaqësuesit politikë të shqiptarëve nuk janë të interesuar për asnjë pozitë në nivel qëndror, por konsideroi se avancimi i të drejtave të shqiptarëve që banojnë kryesisht në pjesën jugore të Serbisë është interesi i vetëm dhe ai duhet të fillojë nga institucionet shtetërore të nivelit lokal e rajonal.