Kamioni merr para nxënësit dhe studentët, 29 të plagosur

Një aksident i rëndë ka ndodhur në Kirgistan, ku një kamion ka përplasur rreth 29 nxënës dhe studentë, të moshës 9 dhe 16-vjeç.

Sipas informacioneve, drejtuesi dhe personat që ishin përgjegjës për sigurinë e ngjarjes, kanë “ndjekur” kamionin i cili ka vazhduar rrugën e pakontrolluar për disa metra.

Dyshimet paraprake janë se shoferi mund të ketë harruar të vendoste frenat e dorës, dhe më pas kamioni ka marrë përpara njerëzit të cilët ishin mbledhur në aktivitetin që po zhvillohej.

Për këtë incident të rëndë kanë nisur hetimet.

In Kyrgyzstan, parked van crashes into students participating in reading event of National Manas Epic.