KFOR commander Major General British Michael Jackson (R) and Kosovo Liberation Army Chief-of-Staff General Agim Ceku make a statement to the press regarding the overnight killing of 14 Serb villagers from Gracko at the KFOR military headquarters in Pristina 24 July, 1999. The KLA military commander denied any KLA involvement and Jackson said all was being done to track down and apprehend the perpetuators of this crime. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO Mike NELSON/mn (Photo by MIKE NELSON / AFP) (Photo by MIKE NELSON/AFP via Getty Images)

Kur UÇK-ja mori vesh për çlirimin, Çeku: Një helikopter me oficerë të NATO-së erdhën me na e uru fitoren

Ish-komandanti i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, Agim Çeku, ka rrëfyer në Frontal në T7 se si e kuptoi ushtria guerrile se e fitoi luftën dhe se vendi u çlirua.

“Ne kemi qenë në mbramje pa rrymë, me agregatë. Në momentin që është nënshkru ne jemi çu në kambë edhe ia kemi uru njani tjetrit. Serbët cdo humbje e festojnë si fitore. Ne ishim në Berishë të rrethum prej tyre. I kemi dëgju tu gjujtë e tu djegë shtëpi të shqiptarëve. Menduam që po na sulmojnë e në fakt ata po festonin”, tregoi Çeku.

Çeku tregoi se si një helikopter me oficerë të NATO-s kishin ardhur për t’i uruar.

“Na thanë që afër shtabit me rregullu një vend ku ka me zbrit një helikopter që kanë me zbritë disa oficerë të NATO-së me na e uru fitoren. Kur majori britanez ma ka dhënë dorën ma ka uru ‘urime liria’. Unë atij ‘faleminderit’. Aty e kam kuptu që misioni im ka përfundu”, tha Çeku.