Mallkimi i Titanic-ut: nëndetësja e zhdukur ku pasagjerët mund të durojnë 96 orë

E fundit dhe e thjeshtë për t’u përdorur ishte nëndetësja që ka humbur gjatë zhytjes drejt rrënojave të Titanic-ut.

Kostoja e përvojës është penguese për njerëzit e thjeshtë me 250,000 dollarë, por kompania Ocean Gate të paktën premtoi një përvojë të sigurt.

Vitin e kaluar, themeluesi i kompanisë, Stockton Russ, bëri turin e parë.

Ky zhytës i çon pasagjerët te Titanic-u në fund të oqeanit.

Në holl ka një tualet të përbashkët dhe në ambientin kryesor dy ekrane që monitorojnë kontrollin e drejtimit te nendeteses.

Trajtimi është i thjeshtë dhe bëhet nga një kontrollues si ai i playstation. Russ thotë, në fakt, se edhe një adoleshent mund ta drejtonte atë.

Në bord janë pesë persona: navigatori, tre pasagjerë dhe një lloj udhërrëfyesi.

Automjeti peshon më shumë se 10 tonë, është 6.4 metra i gjatë dhe mund të zhytet në një thellësi prej 4000 metrash, rreth 200 metra më shumë se thellësia ku ndodhet Titanic-u.

Në rast emergjence, banorët mund të mbijetojnë deri në 96 orë.

Tashmë po kërkohet se ku është ky mjet, ç’fat ka pësuar në fund të oqeanit, duke ngjarë me një mallkim, si ai i Titanic-ut drejt të cilit udhëtoi.