Në fasadën e bashkisë së Pogradecit shfaqet mozaiku Ilir i Selcës

Ky është moment kur në fasadën e bashkisë së Pogradecit shfaqet mozaiku i Selcës.

I frymëzuar nga brezarja e gjetur në varret Ilire që datojnë 500 vite para erës sonë tregon fitoren e Ilirëve ndaj armiqve të kohës.

Mozaiku është realizuar nga piktori Anastas Kostandini i cili thekson rolin e Enkelejdëve në lashtësi.

‘’Kjo është bota e Enkelejdëve. Dhe Enkelejdët kanë qenë një nga fiset e mëdha Ilire.

Është zëmadh’’.

Mozaiku i shtohet gjetjeve të cilat konfirmojnë lidhjen e shqiptarëve me Ilirët.

‘’Ky përfaqëson Ilirinë.

Ilira është temë e madhe e lashtësisë së kombit shqiptar dhe vepra të tilla nuk janë të shpeshta’’.

Për kryetarin e bashkisë Ilir Xhakolli realizimi i një mozaiku të tillë është një nga veprat e cila i mungonte qytetit.

‘’Është gjetur në Selcë , në pjesën e varreve të Selcës.

Është një simbolikë e vyer që ka bashkia e Pogradecit’’.

Pogradeci së fundmi ka shtuar dhe një tjetër zbulim, atë të një fshati të ngritur mbi liqen që daton mbi 8 mijë vite më parë, ndërsa varret e mb

vëmendjen e turistëve.