Nëse Serbia kërkon ndarjën e Kosovës , ne do të kerkojmë kthimin e trojeve tona nga Nishi e deri në Shkup dhe Janinë

Shkruan: Zenel Zymberi KASTRATI

Përshendetje miqt e mi ku do që jeni në këto momente brenda dhe jashtë atdheut mirë së ju gjejë.
Duke pa gjendjen aktuale ku gjendet vendi Rep. e Kosovës, nuk munda të jem i heshtur karshi gjendjes aktuale dhe rreziqeve që po i kanosen vendit dhe mu për kete ndiva obligim moral e kombetar ta nderpres çkyqjen nga rrjetet sociale ku pata vendos të pushojë për të marr energji të reja për veprim.
Me ngjarjet e fundit në Kosovë nga ana e Serbisë si rasti i Karaçevës , rasti i paraqitjes së një grupi serbesh në Mokne, dhe tani rasti i nderprerjës se punimeve të rrugës që lidhë Kosovën me Gucinë e shkas për kete ishte Presidenti i Serbisë Vuçiç, më shtynë qe të mos rrij i heshtur.

Unë më pakë fjalë do ti thosha Vuqiqit dhe Kishës Ortodokse serbe si vijonë më poshtë se kishat më Kosovë- Dardani nuk janë të tyre.

E para, kishat ortodokse në Kosovë kanë qene dhe janë kisha shqiptare,

E dyta, sa i përket kërkesave serbe për grabitje të tokave të Kosovës në kembim të njohjës së Kosovës shtet të pavarur dhe sovran, kete duhet ta harron njëhërë e mirë. Nese Serbia ka kerkesa për qellim
Aneksimin e Kosovës ose ndarjën e Kosovës edhe kete le ta harron per deri sa nuk i kethen tokat tona të rreth 700 fshatrave shqiptare duke i përndjekur më topë, plumb, zjarrë e thikë 250 – 300.000 shqiptar nga trojet e tyre etnike dhe autoktone nga Molla e Kuqe tek Nishi.

Për ketë shqiptaret e debuar më dhunë nga trojet e veta , kanë deshmi/ tapit/ e tyre edhe sot e kesaj dite.
Mali i Zi dhe Greqia i kanë shperngul më dhunë duke i eliminu e pre mbi 350. 000 shqiptar dhe zhduken mbi 70.000 shqiptar.

Ja përkujtojmë Serbisë se:
Katër Vilajetet e Shqipërisë ( Kosovës, Shkodres, Manastirit dhe Janinës ) kishin 90.270 km katror më rrrth 3. 804 000 banorë shqiptar.

Keto janë fakte historike të deshmuara.
Dhe aty ku faktet flasin fjallt janë të tepërta.
Nese Serbia kërkon ndarjën e Kosovës , neve do të kerkojmë këthimin e trojeve tona nga Nishi e deri në Shkup dhe Janinë.

Institucionet tona të Rep. Së Kosovës dhe ato të Rep. Se Shqipërisë , duhet t’i kundervihën Serbisë më keto kerkesa të cilat janë historikishtë të faktueme dhe për to kemi fakte të mjaftueshme.

Ndryshe Serbia nuk do të ndalet më kërkesa dhe kurren e kurres nuk do ta njohë Kosovëen.
Serbis nuk i intereson hyrja në BE, por hyrja dhe rianeksimi i Kosovës.
Shkruan Zenel Zymberi Kastrati
Ju faleminderit
Ketu nga diaspora shqiptare në Colorado USA
DATË. 18. Gushtë. 2020.