Newman: Gjuha e Dodonës ka qenë gjuha e Pellazgëve – shqiptari modern… përfaqësuesi ynë më i mirë i gjuhës së lashtë pellazge

Shqipe HOXHA

Legjenda thotë se shumë kohë më parë, nga Egjipti u nisën dy zogj.

Njëri prej tyre ndaloi në Libi, ku u ndërtua tempulli i Ammon Zeusit dhe tjetri ndali në Dodonë.

Aty u ndërtua tempulli tjetër, ku ndodhej orakulli më i famshëm i antikitetit, ai i Dodonës, pasardhës i të cilit do të ishte orakulli i Delfit.

Në vitet tridhjetë, Perikli Ikonomi, me librin “Tomori dhe Dodona pellazgjike”, përpiqej të tregonte se vendndodhja e tij është në Shqipëri.

Newman: Gjuha e Dodonës ka qenë gjuha e Pellazgëve – shqiptari modern… përfaqësuesi ynë më i mirë i gjuhës së lashtë pellazge….