Njihuni me gjyshen më të re në botë, ajo është vetëm 23 vjeçare

Rifca Stanescu nga Rumania u bë gjyshja më e re në botë, e kjo në moshën 23-vjeçare.

Ajo ishte vetëm 12 vjeç kur lindi vajzën Mary. Dhe, megjithëse donte një fat “më të mirë” për të se sa i saj, Mary iu bë nën duke ia “thyer dhe rekordin”, me lindjenj duke qenë 11 vjeç.

Rifca është një romehe ajo tha në një intervistë televizive se martesa e saj ishte normale në ato vite. Ajo u martua me një tregtar, Ionel Stanescu, kur ishte vetëm 11 vjeç. Rifca u martua më shpejt sepse kishte frikë se babai i tij do të martonte me një djalë tjetër në fshat.

Ajo i kërkoi Mery-t që të vijonte shkollën, por duket se ajo që ndodhi ishte “gjenetike”. Edhe vajza iu martua në moshën 10-vjeçare për të lindur më pas gjashtë muaj më vonë, kur mbushi 11 vjeç.