Pas sikletit në Shqipëri, italianët ikin pa paguar në Maltë, babai njeh të birin nga gazetat dhe shlyen borxhin

Turistët italianë janë bërë sërish protagonistë në mediet ndërkombëtare.

Ata janë larguar nga një restorant në Maltë pa paguar faturën.

Media italiane shkruan: “Duket tashmë si normë. Klientët hanë vaktin e tyre në restorant, pastaj ikin pa paguar faturën. Pas sikletit në Shqipëri, ku ishte kryeministrja Meloni ajo që pagoi faturën nga xhepi, këtë herë grupi i italianëve nuk pagoi në Maltë. Ngjarja ndodhi në Msida më 25 gusht. Por këtë herë “dinakët” nuk ia kanë dalë dot.”

Arratisja

Me justifikimin e pirjes së një cigareje, grupi i të rinjve u ngrit nga tavolina në «Pasta & Co» dhe u largua.

Ata u arratisën ndërsa fatura prej 100 eurosh mbeti e pa paguar.

Një nga pronarët, një italian, njohu theksin sicilian të klientëve, ndaj kontaktoi gazetat lokale për të gjetur fajtorët. Dhe lëvizja u shpërblye.

Babai i njeh

Babai i njërit prej të rinjve, që u larguan nga restoranti, njohu të birin nga gazetat, pavarësisht se fytyra e tyre ishte e mbuluar.

“Ai më telefonoi duke më kërkuar të dhënat e mia për të paguar shumën e duhur”, thotë pronari i restorantit për Corriere.

Më tha se djali i tij u pendua menjëherë, po qante me të madhe. I thashë se e vlerësoja shumë gjestin e tij, se ishte njeri i ndershëm dhe baba shembullor, por nuk kishte nevojë të shlyente një faturë 100 euro.

Por ai vazhdoi të insistonte, ndaj i propozova t’ia dhuroja shumën Arkës, një organizatë në ishullin Gozo që kujdeset për personat me aftësi të kufizuara. Ideja ime i bëri shumë përshtypje dhe në fund më telefonoi duke më njoftuar se kishte dhuruar 250 euro.

Ne u kthyem më pas në polici dhe e tërhoqëm ankesën, përfundon pronari i lokalit.