Përleshje masive në parlamentin gjeorgjian mbi ligjin shumë të diskutueshëm “për agjentët e huaj”

Një përleshje masive shpërtheu në parlamentin gjeorgjian mes përfaqësuesve të partisë në pushtet dhe deputetëve të opozitës.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, konflikti shpërtheu para votimit vendimtar për të ashtuquajturin “ligji për agjentët e huaj”.

Kundërshtarët këmbëngulin se dokumenti, i prezantuar nga “Ëndrra Gjeorgjiane” e kryeministrit Irakli Gabriashvili, i cili akuzohet për flirtim me regjimin e Kremlinit, është analog me një të tillë rus të miratuar në vitin 2017 nga Duma e Shtetit.

Në këtë drejtim, protestat masive filluan në Tbilisi, të shoqëruara me përleshje midis demonstruesve dhe forcave të sigurisë që rrethonin parlamentin.

Në këtë sfond, gjatë një fjalimi të kreut të Lëvizjes së Bashkuar Kombëtare, Levan Khabeishvili, një deputet i partisë në pushtet, Dmitri (Dito) Samkharadze, filloi të bërtiste me fyerje ndaj liderit të opozitës, gjë që çoi në një sherr verbal mes tyre që përfundimisht u përshkallëzua në një përplasje fizike.

Me gjithë këto ngjarje, ligji u miratua, i cili e rëndoi edhe më shumë situatën politike në vend.

Dokumenti prezanton regjistrimin e subjekteve juridike jofitimprurëse dhe mediave që marrin më shumë se 20% të të ardhurave të tyre nga jashtë si “organizata që veprojnë në favor të një shteti të huaj”.