Polici britanik dënonte të tjerët për tejkalim shpejtësie: Tani vetë u pushua nga puna pasi u kap duke vozitur veturën 249 km/h!

Një oficer policie që paralajmëroi të tjerët për rreziqet e garave në rrugë është shkarkuar për shpejtësi.

Oficeri i policisë në North Yorkshire, Adam Smith pranoi se nuk ishte në detyrë ose nuk kishte nevojë të voziste me 249 km/h.

Gjatë seancës, kryeinspektori Tim Forber vendosi se veprimet e policit përbënin sjellje të pahijshme, pas së cilës ai u pushua nga puna, raporton bbc.

Vetëm tre muaj para shkeljes, Smith bëri një video për të nxjerrë në pah problemin në rritje të garave në rrugë, në të cilën ai tha se “ky është Selby, jo pista Silverstone”.

Por më 8 janar të vitit 2023, ai u akuzua se kishte vozitur me 158 km/h në A1 pranë Boroughbridge dhe më vonë shënoi 248 km/h në të njëjtën rrugë. Smith pranoi se kishte shkelur standardet e sjelljes profesionale.

Sipas kryekomisarit Forber, shpejtësia prej 249 km/h ishte dukshëm e tepërt dhe e pajustifikuar “ky është një rast krejtësisht i ndryshëm nga ndjekja penale e një oficeri apo qytetari për shpejtësi mesatare për mungesë përqendrimi”.

Ai shtoi se veprimet e Smithit, i cili zbatoi masa të gjera të zbatimit të shpejtësisë dhe parandalimit, minuan legjitimitetin e policisë.