Propaganduesi i Putinit: Serbët nuk janë më vëllezër me rusët, por armiq

Sergej Mardan, një nga propaganduesit kryesorë të presidentit rus Vladimir Putin, ofendoi hapur Serbinë pas raportimeve se ajo i shiti Ukrainës armë me vlerë 800 milionë euro.

Ai theksoi se predha nga Serbia u hodhën përfundimisht në pozicionet ruse në Wulhedar, Bakhmut, Rabotin dhe vende të tjera.

Prezantuesi i televizionit shtetëror rus Sergei Mardan e quan Serbinë një “kurvë” dhe thotë se “serbët nuk janë më vëllezër me rusët, por armiq”.

Këto komente erdhën pas raportimeve se Serbia, përmes vendeve të treta, e ka furnizuar Ukrainën me municion në vlerë rreth 800 milionë euro.

“Pas kësaj, a e konsideroni Serbinë vend vëllazëror? Ne nuk kemi vëllezër në botë, të mallkuar. “Serbia po vepron si shteti i fundit, kjo është e pamohueshme”, tha Mardan.