“Rama ‘i pastrehë’”, mediat greke: Kërkoi sheshin Sintagma, por s’ka ende vend për takimin me emigrantët

“Edi Rama deri tani është ‘i pastrehë’”. Ky është komenti i medias greke Protothema, e cila 5 ditë përpara takimit të kryeministrit me emigrantët në Athinë, raporton se organizatorët po vijojnë kërkimet për të gjetur një vend ku tubimi do të zhvillohet.

Thrilleri me gjetjen e hapësirës së nevojshme për tubimin e 12 Majit që nisi me refuzimin e bashkisë për të lejuar zhvillimin e tij në Teatrin e Krishtlindjeve në Galatsi vijon.

Tentativa e organizatorëve për të përdorur Stadiumin e Paqes dhe Miqësisë për takimin e Ramës me emigrantët në Athinë duket se nuk po ecën përpara dhe mund të mos finalizohet me sukses.

Nga oragnizatorët shqiptarë deri në mëngjesin e sotëm nuk është dërguar zyrtarisht asnjë kërkesë në drejtim të administratorëve të SEF-it, që do të çonte në mbledhje të bordit për të miratuar ose jo kërkesë. E po ashtu sipas Protothema nuk ka pasur as ndonjë ofertë financiare.

E vetmja lëvizje ka qenë ajo për sallën Melina Merkouri, e cila ka një kapacitet shumë të vogël, nën 1000 persona, ndërkohë që në fakt parashikohet që në tubimin e Ramës mund të marrin pjesë nga 4000 deri në 5000 emigrantë shqiptarë.