Rasti i mjekut Dervish Hasi, revolta e Altin Hazizaj: Nuk mund të na vijnë këtu me ligjet e Arabisë Saudite

Kreu i CRCA, Altin Hazizaj, i ftuar në emisionin “Të Paekspozuarit”, foli për rastin e mjekut Dervish Hasi, i arrestuar si i dyshuar për disa vepra penale, pasi u mësua se është “martuar” me katër gra, njëra prej tyre minorene.

Hazizaj tha se Prokuroria duhet ta hetonte mjekun edhe për vepra të tjera dhe se ai ka shpërdoruar detyrën dhe e ka mashtruar 14 vjeçaren.

“Më bën përshtypje që Prokuroria nuk ka çuar akuzë penale edhe për vepra të tjera, e para mjeku ka kryer disa veprime që janë të ndëshkueshme nga ligji penal siç është kjo martesa e shtirur.  Ai ka qenë mjek, në pozicion zyrtar, e para e ka mashtruar vajzën. Fakti që prindërit ankohen, do të thotë se është mashtruar. Aty ka shpërdorim të pastër të detyrës. Ka ndodhur në të njëjtën klinikë që vajza takonte gjyshen e saj.