Refuzoi t’i dërgonte trupat e tij në fushëbetejë, Putin e shkarkon admiralin e flotës detare ruse

Presidenti rus Vladimir Putin raportohet se e ka shkarkuar një admiral të lartë për shkak të refuzimit të këtij të fundit për të dërguar marinarët e tij për të luftuar në luftën kundër Ukrainës.

Admirali Sergei Avakyants u hoq papritur nga roli i komandantit të Flotës Ruse të Paqësorit javën e kaluar gjatë stërvitjeve luftarake që përfshinin bombarduesit bërthamorë të urdhëruar nga Kremlini.

Avakyants ka kërkuar të mbrojë njerëzit e tij nga fushëbeteja, për t’i parandaluar ata të përdoren si “mish për top”, sipas mediave Volya dhe Brief Telegram.

Admirali i kishte rezistuar vazhdimisht urdhrave për të dërguar njerëzit e tij për të luftuar në Ukrainë.