Roboti i quajtur “Muhamad” prek të pasmet gazetares gjatë intervistës live! Por nuk është ashtu siç duket!

Në Arabinë Saudite u prezantua roboti i parë humanoid mashkull i quajtur “Muhamad” i konsideruar si një nga përparimet e Mbretërisë në teknologjinë e inteligjencës artificiale.

Në Arabinë Saudite u prezantua roboti i parë humanoid mashkull i quajtur “Muhamad” i konsideruar si një nga përparimet e Mbretërisë në teknologjinë e inteligjencës artificiale. Megjithatë, një episod, i kapur nga pamjet e celularit, shkaktoi siklet dhe indinjatë, veçanërisht kur video u bë virale: humanoidi, ndërsa gazetari po fliste, zgjati dorën sikur prekte në mënyrë të papërshtatshme gazetaren.

Video shkaktoi shumë komente negative. Megjithatë, një film i dytë, i publikuar nga shumë ekspertë në këtë sektor, treguan se ky gjest ishte pjesë e lëvizjeve të paracaktuara të robotit, të cilat janë mjaft të thjeshta, duke përfshirë zgjerimin e lehtë të krahëve. Sipas rastit, efekti ishte ai i një “dore të vdekur” klasike – por të pavullnetshme. ‘Muhamedi’ ishte i veshur me veshje tradicionale dhe impresionoi audiencën me fjalimin e përsosur arabisht të zhvilluar nga QSS Systems, e cila më parë kishte zhvilluar një humanoid femër, të quajtur “Sara”.