Sezoni i qershive, fermeri nis të presë pemët: Nuk ka treg, e kërkojnë falë! Grumbulluesit e marrin maksimumi 50 lekë, na duhet dyfishi vetëm për kostot

Për shkak të çmimeve mjaft të ulta që afrojnë grumbulluesit për qershinë,. Një fërmerë në Korçë, ka vendosur të presë pemët pikërisht në kulmin e sezonit të prodhimit. Erion Muçollari tregon pse ka marrë një vendim dhe të tillë, dhe cila janë problemet me të cilat ai përballet.

Duket si një masakër, vendimi i Erion Muçollarit, por fermeri me shumë gjasa nuk ka rrugë tjetër. 25 vjeçari do të presë pemët e qershive. Një plantacion të tërë në kulmin e sezonit të prodhimit, sepse nuk nuk ka ku ta shes frutin.

“Vjen një momentë që ti i shërben bimës, e rrit dhe të vjen fundi të detyrojnë ta presësh në kohën e prodhimit. Punon gjatë gjithë vitit për të marrë prej saj, atë për të cilën ti punon”.