‘S’më ka zënë gjumi natën’, Vuçiç para takimit me diplomatët: Pesë të fortët erdhën! Kjo do jetë një nga ditët më të vështira, por do t’i mbroj Serbinë dhe Kosovën

Diplomatët perëndimorë, dërguari i Bashkimit Evropian për dialogun,Miroslav Lajçak, i dërguari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, dhe zyrtarët e lartë nga Franca, Emanuel Bonne, Gjermania, Jens Plotner dhe Italia, Alessandro Cattaneo, shkuan në Beograd pasditen e të shtunës, pas një vizite në Prishtinë më herët thatë dutës, ku u takuan me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti.

Përpara takimit me to Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç,  ka thënë se do ta “ruajë Serbinë dhe Kosovën, pa marrë parasysh se sa shumë dhe sa të fuqishëm janë ata”.

“Pesë të mëdhenjtë, të fortët, më të fortët erdhën në Begorad dhe kjo do të jetë ndoshta një nga ditët më të vështira për Serbinë”, ka thënë Vuçiç sipas agjencisë së lajmeve Beta.

“Mund ta marr me mend me çfarë vijnë në Beograd ata. Nuk fle natën për shkak të kësaj. Pa fajin tonë, ne do të gjejmë një mënyrë dhe do të arrijmë ta shpëtojmë Serbinë dhe mos t’ia japim atë si dhuratë askujt. Një gjë e garantoj, nuk do ta mbroj veten, por do të luftoj dhe do ta mbroj Serbinë, pavarësisht sa shumë dhe sa të fortë janë ata [diplomatët]”, tha Vuçiç.